Det skal du have på til ballet og gymnastik

Selv om balletuniformernes stil har ændret sig betydeligt i årenes løb, er de grundlæggende elementer stadig de samme. En traditionel balletuniform består typisk af en gymnastikdragt, strømpebukser og en nederdel. Trikotet er en tætsiddende beklædning, der dækker overkroppen og typisk har korte ærmer eller stropper. Strømpebukser er formstøbte bukser, der strækker sig fra taljen til fødderne. De kan være fremstillet af en række forskellige materialer, men oftest er de fremstillet af bomuld, uld eller lycra. Nederdelen bæres over gymnastiksættet og strømpebukserne og består normalt af flere lag tyl. Balletsko er også en vigtig del af uniformen og er typisk lavet af læder eller lærred med en blød sål.

Selv om de specifikke detaljer i uniformen kan variere afhængigt af skolen eller selskabet, forbliver de grundlæggende elementer konstante. Formålet med uniformen er at give danserne mulighed for at bevæge sig frit og fokusere på deres teknik snarere end på deres udseende. Tøjets tætsiddende karakter er også med til at fremhæve kroppens linjer og skabe en følelse af enhed blandt danserne. I de senere år er nogle kompagnier begyndt at eksperimentere med mere moderne stilarter for dansetøj, men den traditionelle uniform er stadig en vigtig del af balletten.

Gymnastikdragter er normalt fremstillet af Lycra, et syntetisk stof, som er både stærkt og fleksibelt. Stoffet er ofte belagt med et lag silikone, som er med til at gøre det mere holdbart og øger dets evne til at afvise vand. Gymnastikdragter er normalt farvestrålende og mønstrede og har ofte glitter eller pailletter påført dem.

Du kan finde ballet dragter her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *