Hvad er duften af ægte, dansk sommer?
Det er som regel, at man kan dufte nogle grillpølser, der sitrer på grillen, og derfor kommer alle sanser på spil her, fordi det både handler om duften, lyden af pølserne på grillen, og så at nyde de flotte omgivelser i det gode vejr, når man griller, og så ikke mindst, når de pølser kommer på bordet.
Der er bare noget ved at lave den slags mad, som der kan gå lidt langsomt, og som der er mange meninger om, hvordan man gør, men man kommer som regel i mål med det – så længe man ikke brænder maden på!
Derfor er det også lidt spændende, om man egentlig får noget at spise, for selvom det ikke behøver være en videnskab at grille, og langt de fleste kan finde ud af det, så kan det sagtens gå galt.
Derfor er sjældent to grillepølser ens.
Tidligere var det meget begrænset, hvad man kunne få sig af pølser til at grille, men nu om dage kan man for eksempel på gourmet pølser, hvis man er til den slags.

Der er så mange slags grillpølser derude!

Derfor kan man dog godt kalde det en lille videnskab at finde ud af, hvad det skal være for nogle grillpølser, man skal have: Skal de købes i poser i dagligvarebutikken? Skal man hen i delikatesseafdelingen i samme butik efter noget mere udsøgt? Skal man tage hen til den lokale slagter? Eller er man sådan en type, der helst vil lave dem selv.
Mange mennesker foretrækker deres grillpølser af den bestemt slags, og der kan være så mange muligheder, at man hellere vil holde sig til det sikre valg.
Nogle gange kan det dog gå galt på grillen, fordi man ikke kan se forskel på dem, når de er begyndt at stege, men det er sådan, at man kan komme til at smage noget helt anderledes end det, man ellers er vant til med pølser.
Så man kan sige, at det ender med at blive et held i uheld for en – og ellers skal man da være undersøge og prøve nogle nye pølser af!