Anoreksi er en alvorlig og kompleks tilstand, der rammer utallige mennesker over hele verden. Anoreksi, der ofte beskrives som en spiseforstyrrelse, får personer til at fokusere på deres vægt, kropsbillede og fødeindtag. Personer med anoreksi har et forvrænget syn på sig selv og ser ofte sig selv som overvægtige eller uinteressante, selv når de er faretruende tynde. Som følge heraf udøver de ekstreme adfærdsmønstre for at forsøge at opretholde deres lave kropsvægt: begrænsning af kalorier, overdreven motion og udrensning gennem opkastning eller andre metoder.

Anoreksi kan have ødelæggende virkninger på både det fysiske og mentale helbred. Personer med anoreksi har stor risiko for at udvikle alvorlige medicinske problemer som f.eks. hjertestop, organsvigt, osteoporose, underernæring og depression. Ud over disse fysiske symptomer kæmper personer med anoreksi også med følelser af skam, skyld, isolation, værdiløshed, fortvivlelse og selvmordstanker.

På trods af disse ødelæggende konsekvenser findes der effektive behandlinger for anoreksi. Gennem rådgivning og adfærdsterapeutiske teknikker som kognitiv adfærdsterapi (CBT) kan personer arbejde på at løse de underliggende problemer, der forårsager deres usunde forhold til mad, og lære sundere måder at håndtere vanskelige følelser på. Med den rette støtte og det rette behandlingsprogram på plads kan personer, der kæmper med anoreksi, fortsætte med at leve et lykkeligt og sundt liv uden denne ødelæggende sygdom.