En føderation af syv stater

De Forenede Arabiske Emirater (UAE) er en føderation af syv stater, der hver især styres af en arvelig emir. Landet ligger på den arabiske halvøs østkyst og grænser op til Saudi-Arabien mod vest og Oman mod øst. Abu Dhabi er hovedstaden i De Forenede Arabiske Emirater og landets største by. Andre større byer omfatter Dubai, Sharjah, Ajman og Umm al-Qaiwain.

De Forenede Arabiske Emirater blev dannet i 1971 efter tilbagetrækningen af de britiske militærstyrker fra regionen. De syv emirater blev enige om at danne en union og etablerede i første omgang en centraliseret regering. Denne ordning viste sig imidlertid at være upopulær, og i 1972 genvandt de enkelte emirater deres autonomi. De Forenede Arabiske Emirater har siden da været en føderal stat, hvor hvert emirat har bevaret en betydelig autonomi.

De Forenede Arabiske Emirater er hjemsted for over 9 millioner mennesker, hvoraf de fleste er udlændinge. Landets økonomi er i vid udstrækning baseret på eksport af olie og gas. Abu Dhabi er hjemsted for de fleste af landets oliereserver, mens Dubai har udviklet sig til et vigtigt handelscentrum. De Forenede Arabiske Emirater har gjort store fremskridt med hensyn til at diversificere deres økonomi i de seneste år og kan nu prale af at være en af de hurtigst voksende økonomier i verden.

Abu Dhabi er et vigtigt kulturelt centrum i regionen og er hjemsted for flere vigtige museer, herunder Louvre Abu Dhabi og Guggenheim Abu Dhabi. Byen er også vært for en række store internationale begivenheder hvert år, herunder Abu Dhabi Grand Prix og Formel 1 verdensmesterskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *