Skal du forbi pyramiderne?

Den Arabiske Republik Egypten, der ligger i det nordøstlige hjørne af det afrikanske kontinent, er måske bedst kendt for sin gamle historie og Nildalen. Med en befolkning på over 100 millioner mennesker er Egypten det mest folkerige land i den arabiske verden og det tredje mest folkerige land i Afrika. Lad os tage et kig på den fascinerende historie i dette utrolige land.

Den første historisk dokumenterede egyptiske stat blev grundlagt i 3100 f.Kr. af kong Menes, som forenede Øvre og Nedre Egypten under sit styre. I de næste tre årtusinder ville Egypten blive regeret af en række dynastier, udenlandske invasioner og religiøse ledere. En af de mest berømte perioder i Egyptens historie er Det Gamle Rige (2686-2181 f.Kr.), hvor de ikoniske pyramider blev bygget.

I Mellemste Rige (2040-1782 fvt.) vendte man tilbage til stabilitet efter en periode med omvæltninger og indvarslede en guldalder for kunst og litteratur. Det Nye Rige (1570-1069 fvt.) var i mellemtiden præget af militær ekspansion i nabolandene. I denne periode blev der opført berømte monumenter som Karnak- og Luxor-templerne samt Tutankhamons gravkammer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *